Over mij

2114-JorisPeters-1200x800
Diagnose

Diagnose

Ik ben ongeveer vijf jaar geleden gediagnosticeerd met de ziekte van Crohn. Op het moment van diagnose stelling had ik geen idee wat de ziekte inhield en welke invloed de ziekte op mijn leven zou gaan hebben. Zoals veel mensen met een chronische darmziekte voelde ik mezelf onzeker en had ik veel twijfels met betrekking tot de toekomst.

Leren leven met de ziekte

Leren leven met de ziekte

Het leren leven met een chronische darmziekte is voor iedereen lastig en er komt veel bij kijken. Ik vond het heel moeilijk om als een sportief en positief ingestelde jongen ineens te moeten leren omgaan met klachten zoals chronische vermoeidheid, onzekerheid en machteloosheid. Dit waren voor mij klachten die ik niet kende. Ik moest gedwongen bepaalde keuzes maken omdat mijn lichaam niet meer mee wilde werken. Het afzeggen van feestjes, het verplicht vroeg naar bed moeten en/of het niet meer intensief kunnen sporten, waren voor mij heel normaal worden. Ik heb echt moeten leren om mijn chronische darmaandoening een plekje te kunnen geven in mijn leven.

Grip op je leven

Grip op je leven

De ervaring met mijn ziekte, mijn huidige functie op de MDL afdeling en de afronding van de PPEP4ALL- en ACT opleidingen hebben ertoe geleid dat ik als IBD coach aan de slag ben gegaan. Ik zou het heel fijn vinden als we de kwaliteit van jouw leven kunnen verbeteren. Het is mijn doel om te bekijken welke psychische en psychosociale factoren van invloed kunnen zijn op het verloop en de activiteit van jouw darmziekte. Want ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat het soms heel erg goed voelt om de balans weer terug te vinden en het leven te leiden zoals jij dat graag wilt.

Opleidingen

Opleidingen

Ik ben vanaf mijn 16e werkzaam in de gezondheidszorg en ik heb tijdens mijn werk altijd opleidingen gevolgd. Ik vind het leuk om dingen bij te leren en mezelf verder te ontwikkelen. 

  • PPEP4all trainer en ACT therapeut
  • HBO-verpleegkunde
  • Post-HBO opleiding tot praktijkverpleegkundige
  • Master of Science, opleiding tot verpleegkundig specialist intensieve zorg
  • Indiceer verpleegkunde opleiding, opstellen van zorgplannen
  • Module: Zorg voor kwetsbare ouderen vanuit beschouwend perspectief
  • Diverse opleidingen gericht op maag-, darm- en leverproblematiek

Daarnaast ben ik in opleiding tot gedrag- en voedingscoach en heb ik mezelf aangemeld voor de HBO opleiding Psychologie en Gezondheid.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van maag-, darm- en leverartsen (NVMDL) en de beroepsvereniging verpleegkundig specialisten/MDL (V&VN VS/MDL).